Thuis

Thuis

De belangenvereniging huiseigenaren Tanthof Delft…. Ik vind het altijd een indrukwekkende naam voor een vereniging. Maar ja het is nu eenmaal de naam die de vereniging heeft. Al meer dan 35 jaar zo werd mij verteld door Anne Bajema. Helaas is hij 7 januari overleden. Hij is thuis gestorven.

Thuis dat woord spookt al een tijdje door mijn hoofd. Wat betekent thuis. Wat betekent het voor u, wat betekent het voor mij?
Thuis is denk ik, daar waar je je prettig voelt, daar waar je je op je gemakt voelt. Een plek daar waar je je veilig en geliefd weet. Thuis is een plek waar je je vrij voelt om jezelf te mogen zijn. Thuis is een plek waar je graag bent. Althans dat denk ik. Tegelijkertijd denk ik dat iedereen daar een andere invulling aangeeft.

Sinds 1 januari heb ik een baan als begeleider in een logeerhuis. Een huis voor meervoudig verstandelijk gehandicapten, die regelmatig komen logeren. Om de achterblijvers thuis even te ontzien of omdat het voor deze mensen fijn is om even op een andere plek te zijn dan thuis. Wat een van de taken is is dat je zorgt dat iemand zich thuis voelt. Dankbaar werk, maar ook moeilijk, want iedereen heeft een ander beeld bij thuis. En als nieuwe medewerker zijn voor mij fr werkwijze en gewoontes nog niet eigen dus ik ben er nog niet helemaal thuis. Toch ook weer wel, omdat ik merk dat collega’s hartelijk zijn en gericht zijn op samen werken en samen aanpakken. We hebben allemaal hetzelfde doel en dat zorgt voor saamhorigheid en dat maakt dat je je toch weer snel thuis voelt.

En ik ben van de saamhorigheid en de zelfde doelen daarom vind ik een vereniging als deze ook zeer belangrijk. Een vereniging die zich inzet voor de belangen van de bewoners van de wijk Tanthof. Een wijk waar ik mij op zich thuis voel, maar waar nog veel meer kan gebeuren om ons te blijven thuis voelen. Regelmatig spreek ik mensen uit de wijk en als ik hen vraag waarom Tanthof zo fijn is dan krijg ik reacties als; het is hier rustig, overzichtelijk en er zijn voorzieningen dicht in de buurt. En dat is wat ik ook zie. Maar ik zie ook steeds meer rotzooi op straat, hondenpoep, huizen die eigenlijk een lik verf nodig hebben. En ik vraag mij dan af hoe dat komt. Komt die rotzooi op straat en die hondenpoep omdat mensen zich heel erg thuis voelen of omdat ze zich niet echt thuis voelen en het hen dus niet uitmaakt dat rotzooi rotzooi aantrekt. Hoe dan ook ik verbaas mij over hoe mensen omgaan met hun leefomgeving. Hun thuis en tegelijkertijd hoop ik dat de meerderheid zich gewoon thuis voelt en het thuisgevoel verder reikt dan het eigen huis.

Thuis… ik zou er nog veel meer over kunnen schrijven. Omdat ik nu als begeleider werkzaam ben en daardoor onregelmatige diensten draai (en veel in de avonduren werk) is het voor mij niet handig om dit werk in combinatie met mijn gezin en andere bezigheden die belangrijk zijn voor mijn thuis te combineren. Het is daarom dat ik besloten heb mijn bestuursfunctie bij de BHTD neer te leggen. Wel wil ik graag betrokken blijven en daarom zal ik wellicht nog wel vaker schrijven. Maar het betekent dat er weer nieuwe mensen nodig zijn voor het bestuur. Ik hoop dat u het belang van een vereniging ook inziet en dat u ook vind dat Tanthof een thuis moet blijven voor velen en dat u wellicht wat tijd over heeft om te investeren in het bestuur. Natuurlijk kunt u gewoon een keer vrijblijvend meekijken in een vergadering en sfeer proeven. Om te kijken of u zich er thuis voelt. Mocht u meer informatie daarover willen dan kunt u contact opnemen via info@BHTD.nl

Rowien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *