Succesvol en informatief Politiek Café Tanthof 2018

Succesvol en informatief Politiek Café Tanthof 2018

Meer dan 100 wijkbewoners stellen vragen aan 10 politieke partijen

Woensdagavond 14 maart, exact een week voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018, werd in wijkcentrum De Hofstee door de BHTD een zeer geslaagd politiek café georganiseerd. Aansluitend aan de jaarvergadering van onze vereniging vond dit succesvolle evenement plaats. Alle Delftse politieke partijen waren aanwezig om vragen te beantwoorden uit de zeer goed gevulde zaal met ruim 100 Tanthof-bewoners. Zij konden hun mening geven over allerlei onderwerpen die in onze wijk Tanthof spelen. De basis voor de onderwerpen van deze avond werd door de gespreksleider gehaald uit de wijkenquête die momenteel op onze website in te vullen is.

Vanaf 20.15 uur barstte het politiek café los en werd de zaal in de gelegenheid gesteld om vragen te stellen aan de Delftse politici. Diverse onderwerpen passeerden deze avond de revue, waarbij u kunt denken aan….

  • de groenvoorziening en het groen onderhoud
  • het onderhoud van de openbare ruimte
  • zorg en huisvesting voor ouderen
  • het gebruik van houtkachels en barbecues
  • de transitie van aardgas naar andere warmtebronnen
  • het nieuwe plan voor afval inzamelen
  • en nog tal van andere onderwerpen.

 

Met het stellen en beantwoorden van deze vragen kregen aan de ene kant de aanwezige bewoners van Tanthof de kans om meer geïnformeerd te zijn over de standpunten van de politieke partijen. De politici op hun beurt kregen de kans om hun visie en standpunten aan de zaal kenbaar te maken en toe te lichten. Na het plenaire gedeelte werd er nog een uur nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje door de heren en dames politici en bewoners uit de wijk.

Wat de BHTD betreft is een dergelijke avond zeker voor herhaling vatbaar. Voor nu wensen wij iedereen in Tanthof veel succes bij het maken van een keuze in het stemhokje op woensdag 21 maart!

 

 

Reageren

Eén gedachte over “Succesvol en informatief Politiek Café Tanthof 2018

  1. Het was een geslaagde avond. Ik wil wel meer van dit soort bijeenkomsten, ook na de verkiezingen. Ideeen en plannen moet de gemeente samen met de bewoners gaan opstellen en uitwerken. Het mag niet zo zijn dat we hier in de straat, in de wijk rattenvallen hebben staan. Deze wijk moet schoon worden. Graag lees ik nog even welke kandidaten door jullie waren uitgenodigd. Je weet nooit of jezenog eens ergens op kan aanspreken.

Geef een reactie